Plåttak

Dagens moderna plåttak är enkla att underhålla, robusta och uppbyggda i flera skikt som går att få i olika tjocklekar. En stor fördel med plåttak är att det är lättare än betong och tegelpannor. Dessutom passar det på de flesta taktyper, oavsett storlek eller sluttning.

Plåttak är även ett bra val om man vill ha ett tak som inte kräver så mycket underhåll, detta eftersom det har en glattare yta där mossa och alger inte lika lätt får fäste. Även snö glider lätt av vilket gör att du slipper takskottning. Plåt kommer även i flera olika utseenden vilket gör att ni enklare kan hitta ett tak som passar er fastighet.

Plåttak är prisvärt och tåligt

Plåt har använts som takmaterial i Sverige under många hundra år. Först var det reserverat för de allra rikaste, men numera finns det moderna tekniker och metoder som gjort plåt till ett billigare takalternativ och därför ett vanligare. Eftersom plåt även är ett enkelt material att arbeta med går det ofta fort att få på plats. Tack vare sin låga vikt passar det även många olika byggnader, även äldre där man kan behöva vara lite mer försiktig.

Finns det något negativt med plåttak?

Det är lite svårare att reparera, vilket gör att ni kan behöva anlita en takläggare för reparationer. Det åldras inte heller lika vackert som ett tegeltak utan kan få färgskiftningar i plåten. Utöver det anser vi inte att det finns några nackdelar med plåttak.

Eget plåtslageri

Hos oss på Takexperten finns ett plåtslageri, det innebär att vi enkelt kan ta fram eventuella reservdelar till ert tak om oturen skulle vara framme. Våra erfarna plåtslagare ser till att ni får den del ni behöver och att det ofta går att få matchande plåt till stosar och skorstensbeslag.