Tegeltak

Tegeltak är vackra, funktionella och väldigt hållbara. Dessutom passar de vårt nordiska klimat väl. Tegeltak åldras vackert och om de lagts korrekt och fått underhåll med åren så kommer de ha ett riktigt långt liv. Inte konstigt att tegel är ett av de vanligaste och mest populära materialvalen vid takläggning i Sverige!

Man räknar att ett tegeltak håller i cirka 40 år innan det behöver bytas ut, men då menar man alltså inte tegelpannorna eftersom de håller längre än så, det är snarare det undre materialet som behöver bytas ut.

Tegeltak anses av sin hållbarhet vara det mest miljövänliga alternativ, tegelpannorna kan nämligen hålla i upptill 100 år.

Dessutom är tegel tillverkat av 100% naturmaterial och 95% av tegel kan faktiskt återanvändas eller återvinnas. Varken jord eller grundvatten påverkas av tegel och därför är detta inget material som naturen tar skada av. Med andra ord ett uråldrigt men ack så modernt och bra materialval.

Information om tegeltak

Tegeltak är ett jättebra alternativ för egentligen alla typer av hus med sluttande tak, både gamla och nya. Det är också ett bra alternativ om du vill ha ett material som åldras fint och känns tidlöst och klassiskt. Det är ett material som generellt inte kräver så mycket underhåll, men du bör tvätta bort mossa och annat skräp från taket regelbundet. Passa även på att rensa hängrännor och stuprör samt att kontrollera så det inte finns sprickor.

Förutom att det åldras fint, håller bra och miljövänligt är tegeltak enkelt att reparera vid eventuella skador. Men det bästa är att tack vare att det håller så länge och är enkelt att reparera, är det ett prisvärt alternativ.

Det finns flera typer av takpannor, vi har pratat mest om tegel, men det finns även betong. Ni kan även välja mellan till exempel enkupiga och tvåkupiga pannor och det finns flera olika nyanser. Så vilken passar bäst? Det beror på fastigheten och era personliga preferenser. Är ni intresserade av att lägga nytt tak av tegel är ni välkomna att kontakta oss för en kostnadsfri offert och mer information.

Säkra tegeltak

Vi har pratat mycket om de fina fördelarna med ett tegeltak, men vi vill också belysa vikten av att välja en seriös takläggare för arbetet. Takexperten är noggranna, punktliga och arbetar med säkerhet i fokus. Våra takläggare har lång erfarenhet och god kunskap, detta för att säkerställa hög kvalitet. Därför kan du känna dig trygg med att välja oss. Dessutom får du alltid 10 års garanti på våra takläggningar.

Intresserad av att lägga om er fastighets tak? Varmt välkommen att kontakta oss för mer information om tegeltak och en kostnadsfri offert!